Twitter’a siber saldırı güvenlik kaygılarını yeniden gündeme getirdi…

HABERİ BURADAN DİNLEYEBİLİRSİNİZ.

Twitter ve en çok takip edilen kişilerin hesaplarına yönelik siber saldırı, özellikle ABD’deki başkanlık seçimleri öncesinde, sosyal medya platformunun ne ölçüde güvenli ve dayanıklı olduğu konusunda soru işareti yarattı.

Twitter’dan dün geç saatlerde yapılan açıklamada siber korsanların Demokrat Partili başkan adayı Joe Biden, eski Başkan Barack Obama, televizyon yıldızı Kim Kardashian ve Tesla CEO’su Elon Musk’ın hesaplarını kontrol altına almak için, Twitter çalışanlarının kullanıcı adı ve şifrelerini ele geçirdikleri bildirildi.

Amerikanın Sesi VOA’nın haberine göre Siber korsanların hedef aldığı tanınmış isimler arasında rap şarkıcısı Kanye West, Amazon’un kurucusu Jeff Bezos, Microsoft’un kurucusu Bill Gates, yatırımcı Warren Buffett ile araç paylaşım firması Uber ve teknoloji devi Apple’ın firma hesapları da bulunuyor.

bitcoin istediler…

Ünlü ve zengin birçok ismin resmi Twitter hesabının kontrolunu ele geçiren siber korsanlar, bu kişilerin hesaplarından paylaştıkları mesajlarla takipçilerden bir dizi adrese dijital para birimi bitcoin göndermelerini talep etti. Dün akşam saatlerinde toplam 120 bin dolar tutarında 400 bitcoin transferi yapıldı.

Twitter, paylaştığı bir dizi mesaj ile ”Dahili sistem ve araçlarımıza erişimi bulunan bazı çalışanlarımızı hedef almayı başaran kişiler tarafından düzenlenen, eşgüdümlü sosyal mühendislik saldırısı olduğuna inandığımız bir durum tespit ettik” açıklamasında bulundu.

Twitter’a göre siber korsanlar daha sonra bu erişimi kullanarak aralarında resmi hesapların da bulunduğu tanınmış çok sayıda kişinin hesaplarının kontrolunu ele geçirerek bu hesaplardan tweet paylaştı.

Twitter hisselerinin değeri, Perşembe günü piyasa öncesi işlemlerde yüzde 4’ten fazla düştü.

Güvenlik açığı 3 Kasım başkanlık seçimleri öncesinde kaygı yarattı

Twitter’ın, aralarında Başkan Donald Trump’ın da olduğu çok sayıda siyasetçi ve üst düzey kamu yetkilisi için önemli bir iletişim platformu olması, siber korsanların 3 Kasım’daki ABD başkanlık seçimlerinden önce süreci baltalayabilecekleri ya da ulusal güvenlik açığına yol açacakları korkularını körükledi.

Twitter’ın itibarı zedelendi

Verdiği mali hasar kısıtlı olsa da saldırı, Twitter’ın itibarına ağır darbe indirdi. Kimilerine göre siber saldırının en rahatsız edici tarafı, Twitter’ın korsan mesajlar paylaşılmasını engellemesinin uzun sürmesiydi.

Daha kötü bir senaryo ise bitcoin dolandırıcılığının, daha ciddi bir siber saldırının çekeceği dikkatleri dağıtma amacı taşımış olabileceği. Ele geçirilen hesapların kullanıcılarının doğrudan yani özel mesajlaşmalarının ele geçirilmesi ve bunların kullanılması riskinden sözediliyor.