Süper Lig’de 39.hafta: Beşiktaş emin adımlarla şampiyonluğa yürüyor

Umut Özdemir/gazetesanal.com

Spor Toto Süper Lig, Trabzonspor’un bay geçtiği 39.hafta maçlarıyla devam etti. Beşiktaş, Hatayspor’u 7-0 gibi farklı bir skorla mağlup ederek liderliğini sürdürdü. Fenerbahçe, BB Erzurumspor’u 3-1 yendi ve ikinci sıradaki yerini korudu. Galatasaray, Gençlerbirliği’ni 2-0 yenerek üst üste üçüncü galibiyetini aldı. Başakşehir, Ankaragücü’nü 2-1 mağlup etti ve yenilmezlik serisini 4 maça çıkardı. Çaykur Rizespor, Denizlispor’u 1-0 mağlup etti ve Denizlispor lige veda eden ilk takım oldu. Konyaspor Fatih Karagümrük’ü 5-1, Göztepe Antalyaspor’u 3-2, Kasımpaşa Alanyaspor’u 3-0, Sivasspor Gaziantep FK’yı 1-0 mağlup etti. Yeni Malatyaspor Kayserispor’la 1-1 berabere kaldı.

Beşiktaş: Lider, şampiyonluğa yürüyor

Şampiyonluğun en büyük adayı lider Beşiktaş, Hatayspor’u ağırladı.

Beşiktaş maça fırtına gibi başladı. 2.dakikada Akintola’nın kendi kalesine attığı golle ev sahibi ekip 1-0 öne geçti. 11.dakikada Larin, farkı ikiye çıkardı. Üç dakika sonra Larin bir kez daha sahneye çıktı ve kendisinin ikinci, takımının üçüncü golünü kaydetti. 38.dakikada N’Koudou, skoru 4-0 yaptı. 44.dakikada Rıdvan’ın attığı golle fark beşe çıktı. İlk yarı bu skorla tamamlandı.

İkinci yarı Beşiktaş yine etkiliydi. 55.dakikada Larin, takımı adına altıncı golü kaydetti ve hat-trick yaptı. 65.dakikada Larin bir kez daha sahneye çıkarak kendisinin dördüncü, takımının yedinci golünü skorboard’a yazdı. Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Beşiktaş, Hatayspor’u 7-0 mağlup etti.

Beşiktaş maça 4-1-4-1 formasyonuyla başladı. İlk dakikada gelen gol, Hatayspor’un moralini bozarken Beşiktaş’ın moralini iyice arttırdı. Beşiktaş bu özgüvenle full hücum yaparak ikinci ve üçüncü golü de buldu. Ardından dört ve beş de geldi. Hatayspor biraz reaksiyon vermeye çalışsa da başarılı olamadı. İkinci yarıda durum yine değişmedi ve Beşiktaş iki gol daha buldu. Bu net galibiyetle Beşiktaş, şampiyonluk kupasının bir kulpundan tuttu. 

Fenerbahçe: Sarı-Lacivertliler, yenilmezlik serisini 7 maça çıkardı

Son dakikaya kadar şampiyonluğu almak için savaşmayı hedefleyen Fenerbahçe, BB Erzurumspor’u ağırladı.

Maça Fenerbahçe hızlı başladı. 6.dakikada Sosa’nın penaltıdan attığı golle ev sahibi ekip 1-0 öne geçti. 12.dakikada Valencia skoru 2-0 yaptı. İki dakika sonra Pelkas’ın attığı golle durum 3-0’a geldi. İlk yarı bu skorla tamamlandı.

İkinci yarıda etkili olan taraf BB Erzurumspor’du. 81.dakikada Özgür’ün attığı golle fark ikiye indi.

Fenerbahçe maça 4-1-4-1 dizilişiyle başladı. Fenerbahçe ilk yarı boyunca baskısını hiç düşürmedi. Başarılı kilit paslarla ileride birçok pozisyon buldu ve maçın üçte biri tamamlanırken 3-0 öne geçti. Fenerbahçe, ikinci yarının ilk bölümünde topun hakimiyetini sağlayamadı. Buna karşılık topa sahip olamadığı için zorunlu olarak kontra atak oyununa döndü fakat bunu da beceremedi. İkinci bölümde Fenerbahçe topa sahip oldu ama bunu lehine pek çeviremedi. Ardından golü kalesinde gördü. Sonrasında baskı da yedi. Durumun böyle olmasında Emre Belözoğlu’nun değişikliklerinin payı var. Caner, Mert Hakan ve Mesut’un yerine Samuel, Novak ve Samatta oyuna girdikten sonra takım performans anlamında geriye gitti. Emre hocanın bu yanlışından vazgeçerek, 80.dakikadan önce oyuncu değiştirmemesi lazım. Yoksa en sonunda bu yüzden bir maç kaybedecek. Yine de Fenerbahçe maçı kazanarak, ikinci sıradaki yerini korudu. Yapması gereken tek şey maç kazanıp, Beşiktaş’ın puanlar kaybetmesini beklemek.

Galatasaray: Sarı-Kırmızılılar, derbi öncesi moral tazeledi

Beşiktaş derbisi öncesi galip gelerek şampiyonluk yarışından kopmak istemeyen Galatasaray, Gençlerbirliği deplasmanına konuk oldu.

İlk yarıda etkili olan taraf, Galatasaray’dı. 44.dakikada Halil’in attığı golle konuk ekip soyunma odasına 1-0 önde gitti.

İkinci yarıda Galatasaray yine üstündü. 53.dakikada Emre Akbaba skoru 2-0 yaptı. Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Galatasaray, Gençlerbirliği’ni 2-0 mağlup etti.

Galatasaray maça 4-1-4-1 dizilişiyle başladı. Galatasaray her anlamda üstün bir performans gösterdi. Fatih Terim, Falcao ve Mohamed’in yerine santraforda Halil’i oynattı. Halil hiçbir şekilde sırıtmayarak Falcao ve Mohamed gibi iki iyi santraforu aratmadı. Bunun yanı sıra Emre Akbaba, Belhanda’nın boşluğunu son maçlarda gayet iyi bir şekilde doldurdu (Bu maçta da öyleydi). Galatasaray bu galibiyetle Beşiktaş derbisi öncesi moralini yükseltti.

Başakşehir: Başakşehir ikide iki yaptı

Küme düşmemeyi garantileyerek rahatlamak isteyen Başakşehir, Ankaragücü’nü konuk etti.

İlk yarıda Ankaragücü etkili olan taraftı. 15.dakikada Paintsil’in attığı golle konuk ekip 1-0 öne geçti. Devre, bu skorla tamamlandı.

İkinci yarıda Başakşehir etkiliydi. 63.dakikada Aleksic, maça eşitliği getiren golü kaydetti. 88.dakikada Junior Fernandes, Başakşehir’i öne geçirdi. Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Başakşehir, Ankaragücü’nü 2-1 mağlup etti.

Başakşehir maça 4-2-3-1 dizilişiyle başladı. İlk yarıda Ankaragücü, hücum oyununu iyi bir şekilde sergiledi ve öne geçti. Başakşehir ise özellikle orta sahada kontrolü birçok kez kaybetti. İkinci yarıda Aykut Kocaman, Mahmut’un yerine Deniz Türüç’ü oyuna aldı. Böylece Berkay Özcan’ı merkez orta sahaya çekerek, topun ikinci bölgeden üçüncü bölgeye geçmesini sağladı. Maça eşitlik geldikten sonra Chadli ve Aleksic’in yerine Ndayishimiye ile Fernandes oyuna girdi. Böylece Başakşehir, orta saha ve hücumda daha da baskın hale geçti. Bunun sonucunda galibiyet golü geldi ve Başakşehir, küme düşme hattından biraz daha uzaklaştı.