Süper Lig’de 23.hafta… Fenerbahçe liderliğini sürdürdü

Umut Özdemir/gazetesanal.com

Spor Toto Süper Lig, hafta içi oynanan 23.hafta maçlarıyla son sürat devam etti. Fenerbahçe, Hatayspor’u 2-1 yenerek liderliğini sürdürdü. Galatasaray Başakşehir’i 3-0 mağlup etti ve Fenerbahçe derbisi öncesi moral buldu. Beşiktaş, Antalyaspor ile 1-1 berabere kalarak son iki lig maçında 4 puan kaybetti. Trabzonspor Denizlispor’u 1-0 mağlup etti ve galibiyet serisini 4 maça çıkardı. Çaykur Rizespor Kasımpaşa’yla ve Kayserispor Alanyaspor’la 1-1, Konyaspor Gençlerbirliği ile 0-0, Göztepe Yeni Malatyaspor ile 2-2 berabere kaldı. Fatih Karagümrük Gaziantep FK’yı 2-0 mağlup etti. Ankaragücü ise haftayı bay geçti.

Fenerbahçe: Fenerbahçe zor bir maçı kazandı… Şimdi önünde daha zor bir maç var

Geçen hafta liderliğe yükselen Fenerbahçe, Hatayspor’a konuk oldu.

İlk yarıda Hatayspor etkiliydi. Fakat ilk gol Fenerbahçe’den geldi. 26.dakikada Thiam, takımını 1-0 öne geçirdi. İlk yarı bu skorla tamamlandı.

İkinci yarıda Hatayspor yine etkili olan taraftı. Fakat Hatayspor bulduğu net gol pozisyonlarını bir türlü değerlendiremedi. 88.dakikada Billong’un kendi kalesine attığı golle skor 2-0 oldu. 90.dakikada Boupendza, farkı bire indiren golü kaydetti. Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Fenerbahçe, Hatayspor’u 2-1 mağlup etti.

Erol Bulut takımını 4-4-2 formasyonuyla sahaya sürdü. Fenerbahçe savunmada 4-4-2, hücumda 4-3-3 formasyonuyla oynadı. Şutlarla ve uzun toplarla etkili olmaya çalıştı. Maçın genelinde Hatayspor her anlamda üstündü. Daha fazla topa sahip oldular. Daha çok pas yaptılar. Daha fazla pozisyona girdiler. Fakat Fenerbahçe ilk yarıda golü buldu ve rahatladı. Bunun verdiği özgüvenle ikinci yarıya çıktılar. Anca Gustavo’nun sakatlığı sonrası Fenerbahçe’nin takım savunması zayıfladı. Böylece Hatayspor daha çok geldi ve Fenerbahçe’yi adeta abluka altına aldı. Orada da Altay sahneye çıktı ve kritik kurtarışlar yaparak Hatayspor’u maça ortak etmedi. Fakat Hatayspor maçı bırakmadı ve Fenerbahçe 2-0 öne geçtikten sonra farkı bire indirdi. Ancak bu gol ev sahibi ekibe yetmedi. Fenerbahçe zor bir maçı kazandı. Şimdi önünde daha zor bir maç var… Galatasaray derbisi.

Galatasaray ve Başakşehir: Galatasaray derbi öncesi moral buldu, Aykut Kocaman’ın ise yapacak çok işi var

Fenerbahçe maçına moralli gitmek isteyen Galatasaray, Aykut Kocaman ile iyi bir başlangıç yapmak isteyen Başakşehir’i konuk etti.

İlk yarıya hızlı başlayan taraf Başakşehir’di. Konuk ekip, 22.dakikada Giuliano’nun kullandığı penaltıdan yararlanamadı. Maçın ilk golü ise Galatasaray’dan geldi. 45.dakikada Onyekuru, takımını 1-0 öne geçiren golü kaydetti. İlk yarı bu skorla tamamlandı.

İkinci yarıya Galatasaray hızlı başladı. 64.dakikada Donk’un attığı golle skor 2-0 oldu. 90+2.dakikada yeni transfer Mohamed’in penaltıdan attığı gol maçın skorunu tayin etti: 3-0.

Fatih Terim takımını 4-1-4-1, Aykut Kocaman ise takımını 4-2-3-1 formasyonuyla sahaya sürdü. Başakşehir maça iyi başladı. İlk yarının sonlarına kadar Galatasaray’a karşı üstündü. Fakat ilk yarının sonlarında gelen gol dengeleri değiştirdi. Galatasaray, 1-0 üstünlüğün verdiği özgüvenle ve doğru oyuncu değişiklikleriyle (Arda’nın yerine Belhanda ve Etebo’nun yerine Mohamed) ikinci yarıya çıktı. Maçı kazanmayı da bildi. Başakşehir tarafı içinse aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Giuliano’nun kaçırdığı penaltı sonrası şoku bir türlü üzerlerinden atamadılar. Hem bireysel hem de takım olarak istediklerini sahaya yansıtamıyorlar. Galatasaray bu galibiyetle derbi öncesi moral buldu. Başakşehir ise söyleyeceğim şey şu: Aykut Kocaman’ın yapacak çok işi var.

Beşiktaş: Sadece iyi oynamak yetmez!

Trabzonspor mağlubiyetini unutmak isteyen Beşiktaş, Antalyaspor’a konuk oldu.

İlk yarıya Beşiktaş baskın başladı. Fakat Kara Kartal, bir türlü meşin yuvarlağı ağlara gönderemedi. “Atamayana atarlar” misali 39.dakikada Gökdeniz, Antalyaspor’u 1-0 öne geçirdi ve ilk yarı bu skorla tamamlandı.

İkinci yarı baskın olan taraf yine Beşiktaş’tı. 70.dakikada Veysel Sarı, ikinci sarıdan kırmızı kart gördü ve Antalyaspor 10 kişi kaldı. 3 dakika sonra Vida, maça eşitliği getirdi. Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Beşiktaş, Antalyaspor’la 1-1 berabere kaldı.

Sergen Yalçın takımını 4-2-3-1 formasyonuyla sahaya sürdü. Burada üç yanlış yaptı. N’Koudou’nun yerine Ghezzal, Wellinton’un yerine Montero, Ljajic’in yerine ise Mensah’la başlamalıydı. Çünkü Ghezzal, asist yaparak katkı sağlama anlamında takımın tartışmasız en iyi oyuncusu (Bu maçta da golün asistini o yaptı). Montero, Wellinton’dan daha efektif bir stoper. Mensah ise gücü ve tekniğiyle Beşiktaş orta sahasının direncini yükselten bir isim. Yine de Beşiktaş iyi oynadı. Fakat bu iyi oynamada Antalyaspor’un defansif bir oyun anlayışını benimsemesinin de payı var. 10 kişi kaldıktan sonra da otomatik olarak bu anlayışı devam ettirdiler. Beşiktaş ise neredeyse yarım saat 10 kişi oynayan rakibine sadece 1 gol atabildi. Sergen Yalçın’ın takımını toparlaması lazım. Beşiktaş hem iyi oynayıp hem de maçı kazanabiliyordu. Son iki maçta ise iyi oynayıp 4 puan kaybettiler. Futbolun adaletsiz bir gerçeği vardır: Sadece iyi oynamak yetmez! Beşiktaş vakit kaybetmeden Konyaspor maçına hazırlanmaya başlasın. Zira o maçta alınacak bir galibiyet (Hele ki Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin olduğu hafta) Beşiktaş’ı tekrardan diriltebilir. 

Trabzonspor: Bordo-Mavililer tek golle üç puanı hanesine yazdırdı

Beşiktaş galibiyetiyle ikinci yarıya iyi bir başlangıç yapan Trabzonspor, Denizlispor’u ağırladı.

İlk yarıda üstün olan taraf Trabzonspor’du. Fakat bulduğu pozisyonları gole çeviremedi ve ilk yarı golsüz tamamlandı.

İkinci yarıda üstün taraf yine Trabzonspor’du. Bu sefer ise üstünlüğün karşılığını aldılar. 61.dakikada Bakasetas, Trabzonspor’u 1-0 öne geçiren golü kaydetti. Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Trabzonspor, Denizlispor’u 1-0 mağlup etti.

Abdullah Avcı takımını klasik 4-2-3-1 formasyonuyla sahaya sürdü. Trabzonspor maçta şut rekoru kırdı (25 şut). Fakat bu şutların sadece beşi isabetliydi. Denizlispor ise 4 şut çekti ve bu şutların üçü kaleyi buldu. Bu durum bize Denizlispor’un hücumda daha dengeli bir oyun oynadığını gösteriyor. Ancak maçın genelinde üstün olan taraf Bordo-Mavili ekipti. Bu üstünlüğün karşılığına da aldılar. Trabzonspor tek golle üç puanı hanesine yazdırdı.