Lider değişti… Yeni lider Alanyaspor… Beşiktaş ve Galatasaray ağır yaralı…

HABERİ BURADAN DİNLEYEBİLİRSİNİZ.

gazetesanal.com

Süper Ligde 4. hafta geride kaldı. Haftaya lider giren Fatih Karagümrük, Kadıköy’de Fenerbahçe’yle karşılaştı. Fenerbahçe, yeni transferi Samatta’nın attığı iki golle maçı 2-1 kazandı. Bu sonuçla Fatih Karagümrük liderliği Kadıköy’de bıraktı. Haftanın açılış maçı ise Gaziantep’teydi… Gaziantep FK ile Trabzonspor 1-1 berabere kaldı. Her iki maçın skorunda da penaltılar belirleyici oldu. Galatasaray ve Beşiktaş ise haftayı puansız kapadı…

Trabzonspor, Gaziantep’te son dakika penaltısıyla iki puan bıraktı. Trabzonspor deplasmanda uzun süre 1-0 önde götürdüğü maçta Gaziantep FK’ın 90+3’teki penaltı gölüne engel olamadı. Fenerbahçe ise son dakikalarda Fatih Karagümrük’ün penaltı kaçırmasıyla 3 puanı kurtardı. Maçta, Fenerbahçe  Samatta’nın golleriye 2-0 öne geçti. Fatih Karagümrük VAR’a giden pozisyonda kazandığı penaltıyı gole çevirince durumu 2-1 yaptı. Fatih Karagümrük, 87. dakikada yine VAR incelemesi sonucu kazandığı penaltıyı gole çeviremedi. İlk penaltıyı golle sonuçlandıran Sabo’nun kullandığı atışı bu kez kaleci Altay kurtardı. Böylece Fenerbahçe 3 puan kazanarak Fatih Karagümrük’ten liderlik koltuğunu aldı.

Fenerbahçe’nin liderliği bir gün sürdü. Alanyaspor, Hatayspor’u sahasında 6-0 yenerek 4. haftanın lideri oldu. Bu skorla Alanyaspor haftanın en farklı galibiyetine de imza attı. Maçta 3 gol atan Davidson sezonun ilk hat trick’ini yapan futbolcu oldu.

Hafta içinde UEFA Avrupa Ligi’nde İskoçya temsilcisi Rangers’a elenen Galatasaray, Süper Ligde de taraftarlarını üzdü. Galatasaray, deplasmanda Kasımpaşa’ya 1-0 yenildi. Kasımpaşa’nın gölünü ilk devrenin uzatma dakikalarında Yusuf Erdoğan attı.

Geçen hafta Konyaspor’a 4-1 yenilen Beşiktaş, bu hafta da kendi sahasında Gençlerbirliği’ne mağlup oldu. Gençlerbirliği’ne 1-0 yenilen Beşiktaş, Süper Ligde üst üste ikinci mağlubiyetini aldı. Gençlerbirliği’nin gölünü 8. dakikada Stancu attı.

Geçen sezonun şampiyonu Başakşehir ise kendi sahasında Göztepe ile 0-0 berabere kalarak sezonun ilk puanını aldı.

Süper Ligin 4. haftasında toplam 15 gol atıldı. Geride kalan haftalara bakıldığında 4. hafta ligin en az gol atılan haftası oldu.

Seyircisiz oynanan maçların özellikle 3 büyükler açısından her türlü sonuca açık olduğu bir kez daha görüldü.

Milli maçlar için lige verilen ara takımların kadrolarını oturtmaları ve eksiklerini gidermeleri için bir fırsat olacak. Transfer dönemi 5 Ekim akşamı itibariyle kapanacak. Böylece takımlar oluşturdukları kadrolarla ideal onbirlerini belirlemeye ve lige iyi bir dönüş yapmaya çalışacak.