Kovit-19’dan ölenlerin sayısı 1 milyonu aştı… DSÖ, ölü sayısının 2 milyona çıkabileceğine dikkat çekti…

gazetesanal.com

Dünyada kovid-19 yüzünden hayatını kaybedenlerin sayısı bir milyonu aştı. Dünyanın birçok bölgesinde de vaka sayılarındaki artışlar ise devam ediyor.

Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre, onaylanmış vaka sayısı 30 milyonu aşarken, kovit-19’dan ölenlerin sayısı da 1 milyonu aştı.

Ölümlerde Amerika, Hindistan ve Brezilya ilk sırada yer alıyor. Amerika’da ölenlerin sayısı 7 milyonu, Hindistan’da 6 milyonu aşarken, Brezilya’da sayı 5 milyona dayandı.

Uzmanlar, gerçek ölü sayısının ise büyük ihtimalle çok daha fazla olduğu uyarısında bulunuyor.

BM Genel Sekreteri.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, ölü sayısını “akıl almaz” ve “kahreden bir dönüm noktası” diye tanımladı.

Genel Sekreter yayımladı video mesajda “Yine de her bir yaşamı önemini kaybetmemeli. Onlar anneydi, babaydı, eşti, kızkardeşti, erkek kardeşti, dostlardı, iş arkadaşlarıydı. Acımız bu hastalığın acımasızlığıyla katlanıyor” dedi.

Türkiye’de durum.

Dünya Sağlık Örgütü’ne göre, Türkiye’de vaka sayısı 300 binin üzerinde, ölü sayısı ise 8 bini geçti.

Sağlık Bakanlığının 28 Eylül tarihi itibariyle yayınladığı verilere göre de toplam vaka sayısı 315 bin 845, hayatını kaybedenlerin sayısı ise 8 bin 62 oldu.

Ölenlerin sayısı 2 milyona ulaşabilir.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), dünya genelinde koronavirüs sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısının, aşının bulunup yaygın şekilde kullanılmaya başlamasına kadar 2 milyona ulaşabileceğini duyurdu.

Dünya Sağlık Örgütü Acil Durumlar Birimi Başkanı Mike Ryan ölü sayısının 2 milyona çıkmasının “imkansız olmadığını” söyledi.

Ryan, Cenevre’de yaptığı açıklamada artışın durdurulmasının ancak hijyen, maske, sosyal mesafe, test, temas takibi ve karantina gibi tedbirlerin tüm dünyada sıkı bir şekilde uygulanmasıyla mümkün olabileceğini belirtti.