Süper Lig’de 3.hafta…Sessiz derbiden gol sesi de çıkmadı…

HABERİ BURADAN DİNLEYEBİLİRSİNİZ.

gazetesanal.com

Süper Ligde haftanın ardından: Sessiz derbiden gol sesi de çıkmadı

Süper Ligin 3. haftasında yine en çok üç büyükler konuşuldu. Galatasaray ve Fenerbahçe derbiyle, Beşiktaş da Konya’da aldığı farklı yenilgiyle futbolseverlerin gündemindeki yerini aldı. Üçüncü haftada zirvenin sahibi de değişti. Süper Ligin yeni takımı Fatih Karagümrük üçüncü haftanın lideri oldu.

Bu yıl Süper Lige çıkan üç takım; Fatih Karagümrük, BB Erzurumspor ve Hatayspor haftayı galibiyetle kapadı. Üçüncü haftanın deplasmanda kazanan tek takımı ise BB Erzurumspor oldu. BB Erzurumspor, Kayserispor’u sahasında 3-1 yendi. Üçüncü haftada toplam 23 gol atıldı.

Sessiz derbiden gol sesi de çıkmadı

Haftanın en çok konuşulan karşılaşması Galatasaray-Fenerbahçe derbisiydi. Karşılaşma öncesi oturmuş kadrosuyla Galatasaray favori gösteriliyordu. Seyircinin yarattığı coşkulu atmosferden yoksun oynanan karşılaşmada gol sesi de çıkmadı. Derbi 0-0 sonuçlandı.

Ligin başında kaybedilecek bir derbi takımları moral yönünden olumsuz etkileyecekti. Bu yüzden her iki taraf kazanamadığı için üzüldü; ama yenilmediği için de sevindi. Oyundan daha çok memnun olan ise Fenerbahçe tarafıydı. Her iki takım da maç boyunca pozisyonlar buldu, ancak son vuruşlarda etkisiz kaldılar. Fenerbahçe yeni transferi Samatta’yı bu maçta oynatmadı. Forvet hattında santrafor olarak Valencia’ya yer verdi. Galatasaray ise maça Falcao ile başladı. 70. dakikadan sonra Falcao yerini Diagne’ye bıraktı.

Hakem Ali Palabıyık’ın yönetimi geçer not aldı.  Maçta sonuca etki edecek tartışmalı pozisyon ve kararlar yoktu. Temiz ama sert bir maç oldu. Ali Palabıyık 11 kez sarı kart çıkardı. Bunlardan 7’sini Galatasaraylı, 4’ünü de Fenerbahçeli oyunculara gösterdi. Beraberlikle biten maç sonucu Galatasaray puanını 7’ye çıkardı ve liderlik koltuğunu averajla kaybetti. Fenerbahçe de 5 puanla 8 sırada yer aldı.

Beşiktaş farklı kaybetti

Hafta içinde UEFA Avrupa Ligi’nde sahasında Portekiz temsilcisi Rio Ave’ye penaltılarla elenen Beşiktaş, Süper Ligde de taraftarlarını üzdü. Kara Kartallar, Konya’da oynan maçta İttifak Holding Konyaspor’a 4-1 yenildi. Beşiktaş’ın tek golünü 90+1’de Gökhan Töre attı. Beşiktaş bu sonuçla 4 puanda kaldı ve ligin 11. sırasında yer aldı.

Trabzonspor 3 puanla tanıştı

Süper Ligin ilk iki haftasını bir yenilgi ve bir beraberlikle tamamlayan Trabzonspor, üçüncü haftada galibiyetle tanıştı. Trabzonspor kendi evinde Yeni Malatyaspor’u 3-1 yendi. Maça Trabzonspor’un yeni transferi damga vurdu. Hafta içinde transfer edilen Afobe, ayağının tozuyla çıktığı maçta ilk iki gole imza atarak takımını galibiyete taşıdı.

Son şampiyon 3. haftada da yenildi

Geçen sezonun şampiyonu Başakşehir ise futboseverleri şaşırtmaya devam ediyor. İlk iki haftayı puansız kapayan Başakşehir, üçüncü haftada da Fatih Karagümrük’e 2-0 yenildi. Bu sonuçla ligin puansız tek takımı olan Başakşehir son sıraya oturdu. Başakşehir ilk üç haftada gol atma başarısı da gösteremedi. Kalesinde ise toplam 6 gol gördü.

Transfer devam ediyor

Takımlar ilk üç hafta aldığı sonuçlarla eksiklerini bir kez daha görme fırsatı buldu. Bu eksikleri yeni transferlerle kapatmak isteyen takımlar için az bir süre kaldı. İlk yarı transfer dönemi 5 Ekim’de sona erecek. Finansal fair play ve harcama limitine takılmayan takımlar bu süre içinde eksik gördükleri bölgelere oyuncu transfer edebilecekler.