Kasımpaşa Spor Kulübü ve bir dayanışma, centilmenlik, protesto örneği…

gazetesanal.com

Türk futbol tarihinde bir ilk gerçekleşti. Kasımpaşa Spor Kulübü, Fenerbahçe ve Galatasaray’a bedelsiz olarak birer futbolcu verdi, Beşiktaş’ın kampanyasına da destek oldu…

Kasımpaşa’nın bu davranışı üç büyük İstanbul kulübüyle bir dayanışma örneği olduğu kadar, Türkiye Futbol Federasyonu’nun harcama limitleri konusunda aldığı karara da bir tepkiydi.

Kasımpaşa, Türkiye Futbol Federasyonu’nun harcama limitleri konusunda aldığı karara sert tepki vermiş, “gerekirse ligden çekiliriz” açıklaması yapmıştı. Kasımpaşa ligden çekilme kararı almadı ama, tepkisini futbol tarihinde bir ilke imza atarak gösterdi. Sistemin yanlışlığına vurgu yaparak, bir dayanışma ve centilmenlik örneği sergiledi.

Kasımpaşa, forvet oyuncusu Mame Thiam’ı Fenerbahçe’ye, birinci kalecisi Fatih Öztürk’ü de Galatasaray’a bedelsiz olarak verdi. Her iki kulüp de bu iki oyuncuyu transfer etmek istiyordu. Kasımpaşa bununla da kalmadı ve Beşiktaş’ın “Bırakmam Seni Kampanyası’na da destek verdi. Bu kapsamda, Ciner Medya Grubu, siyah-beyazlıların duyurularını kamuoyuna aktarmak adına, kampanya süresince reklamlarını sürekli, sınırsız ve bedelsiz olarak yayınlama kararı aldı.

Kasımpaşa Spor Kulübü Yönetim Kurulu açıklaması

Kasımpaşa Spor Kulübü üç büyük kulübe verdiği bu desteği yayımladığı açıklamada şu sözlerle duyurdu:

“Türk futbolunun içinde bulunduğu mali çıkmazı daha da derinleştirecek olan, mevcut kulüp başkanlarını görev sürelerinden önceki borçlardan sorumlu kılan, uygulanabilirliği imkansız, haksız rekabeti ve adil olmayan koşulları ortaya çıkaran harcama limitleri konusunu, tüm kulüplerinin lehine olacak şekilde yeniden düzenlenmesi hususunda gayretlerimizi sürdürdük.

Bilinmelidir ki, Kasımpaşa Spor Kulübü hiçbir kişi ve kuruma borcu olmayan, yıl sonunu kâr ile kapatıp ‘artı bütçe’ sahibi olan, herhangi bir mali problemi bulunmayan, bir kulüptür. Bütün gayreti futbolumuzun geleceği adınadır.

Tüm bunların yanı sıra Kasımpaşa, Türk futbolunun çok önemli değerleri olarak gördüğü 3 güzide kulübümüz Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş’ın önceki yıllardan bugüne gelen mali zorluklarını aşmasını, gelecekte daha güçlü ve başarılı olmalarını, futbolumuzun kalitesinin ve değerinin artması adına bir zorunluluk olarak görmektedir.

Kasımpaşa Spor Kulübü, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk sporuna katkıyı artırarak sürdürme kararı almıştır.”

Kasımpaşa, bonservisi kulüpte olan Fatih Öztürtk’ü Galatasaray’a verme gerekçesini “Birinci kalecimiz Fatih Öztürk’ün Galatasaray Spor Kulübü’nün ihtiyacı ve talebi doğrultusunda, sarı-kırmızılılar ile bu süreçte dayanışmamızı ortaya koymak maksadıyla bedelsiz olarak transferini gerçekleştirdik” sözleriyle duyurdu.

Fenerbahçe’ye desteğini de su sözlerle açıkladı:

“Rekabetçi ve adil bir lig olması adına gerekli eşit koşulların sağlanması, limit problemi sebebi ile karşılaşılan sorunların ortadan kalkmasına yardımcı olunabilmesi için Fenerbahçe Spor Kulübü’nün istediği forvet oyuncumuz Mame Thiam’ın herhangi bir rakam konuşmadan kendilerine bedelsiz olarak verilmesine yönetim olarak karar verdik.”

Fenerbahçe’den teşekkür mesajı

Kasımpaşa, Türkiye Futbol Federasyonu’nun harcama limitleri konusunda aldığı karara ilk tepki gösteren kulüptü. Aynı tepkiyi Fenerbahçe de vermişti.

Kasımpaşa’nın bu davranışını ve açıklaması karşısında Fenerbahçe de bir teşekkür mesajı yayımladı. Fenerbahçe, Kasımpaşa Spor Yönetim Kurulu’nun açıklamasının takdirle karşıladıklarını bildirdi.

Fenerbahçe’nin açıklamasında şu görüşlere yer verildi:

“Finansal anlamda zor bir dönemden geçmekte olan ve pandemi süreci ile birlikte daha da zorlaşan bu şartlarda sergiledikleri birlik ve beraberlik, futbolun her bir paydaşı adına çok değerli ve örnek bir duruştur.

 Fenerbahçe Spor Kulübü olarak, Türk futbolunda dayanışmaya en çok ihtiyaç olan bu dönemde, Kasımpaşa Spor Kulübü’nün ortaya koyduğu “ben değil biz” yaklaşımını her konuda bizzat hissettiğimizi, Mame Thiam’ın transferinde bu örnek duruşu bir kez daha yakinen gördüğümüzü paylaşmak isteriz.

Futbolun sadece sahada rekabetten ibaret olmadığını göstererek futbolumuza kattıkları tüm değerler için Türk futbolunun sorunlarını kendi sorunlarıymış gibi sahiplenerek çözüm adına her zaman ellerini taşın altına samimiyetle koydukları için Türk futbolu ve Fenerbahçemiz adına Sayın Turgay Ciner’e, Ciner Grubu’na ve Kasımpaşa Spor Yönetim Kurulu’na teşekkür ediyoruz.”