Fatih Hoca Nereye?..

Erdem Göksu- gazetesanal.com

Galatasaray baştan sona üstün oynadığı maçta bir puana razı oldu.

Fatih hoca maçın uzatmalarının kısa olduğunu söyleyip niye daha fazla uzatma oynatmadığı için hakeme kızdı. Halbuki hata biraz da kendisinde.

Galatasaray yanlış bir orta saha kurgusu ile oyuna başladı. Fatih hocanın elinde biri savunmacı ikisi hücumcu üç tane önemli orta saha oyuncusu var. Bunlar Taylan, Feguli ve Emre Kılınç.

Kayserispor maçında bunlardan sadece Taylan doğru bir şekilde oynadı. Emre Kılınç’ın yeri yanlış, Feguli’nin yeri orta saha ama ürettiği futbol yanlıştı. Feguli topu ileri taşıyacağına pas dağıtmaya çalıştı ki bu demode bir futbol.

On numarada oynayan Oğulcan ise bu mevki için yeterli değildi. Altı sekiz ve on numaralar Feguli, Taylan ve Emre Kılınç arasında bölüştürülmeliydi. Böyle olmayınca Galatasaraylı futbolcular maç boyunca savruldular. Daha ikinci yarının başından itibaren Galatasaray’da kaos futbolu başladı ki sadece Taylan ne yaptığını bilerek oynuyordu.

Tabi böyle olunca maç kopmadı ve sabaha kadar oynansa kopmazdı da. Halbuki  bir önceki Sivas maçında Feguli oyunu iyi organize etmiş Sivas’ta ise Gradel oyuna ağırlığını koyuncaya kadar Galatasaray üstün oynamıştı. Kırk yıllık hoca Fatih Terimin kadro kurmakta zorlanmasını ben anlayamıyorum.