Çalışanlar, normale dönüş konusunda kendi fikirlerinin alınmasını istiyor…

HABERİ BURADAN DİNLEYEBİLİRSİNİZ.

gazetesanal.com

Çalışanlar, normale dönüş konusunda kendi fikirlerinin alınmasını istiyor.

Çalışanlar, işyerlerinde sağlık, güvenlik ve gizlilik haklarının öncelikle korunması gerektiği görüşünde.

İletişim alanında araştırmalar yapan Porter Novelli, tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgını sırasında Amerikalıların şirketlerden beklentilerini araştırdı.

Yapılan araştırmada, katılımcıların yüzde 71’i işe dönme planları ve süreçler konusunda çalışanların görüşlerinin alınması ve çalışanlarla iletişim kurulması gerektiğini düşünüyor. Bu konuda çalışanların geri bildirimlerine göre karar verilmesini isteyenlerin oranı  yüzde 69 oldu.

Çalışanlar, aynı zamanda şirketin yaptığı sosyal ve çevresel konulardaki faaliyetlerden de haber olmak istiyor. Bunu isteyenlerin oranı ise yüzde 55.

Çalışmanlar üretimin yanısıra  çalışan sağlığı ve güvenliği, gizlilik, internet güvenliği, cinsel istismarla mücadele, istihdam artışı, kadın hakları, göç, iklim değişikliği, LGBTQ hakları ve sahte haberlerle mücadele edilmesi konularına da öncelik verilmesini istiyor.

Tüketici olarak davranışlar.

Araştırmada, pandemi dönemindeki tüketici davranışları da yer aldı. Şirketlerin pandemi dönemindeki tutumlarının tüketici tercihlerinin etkilediği ortaya çıktı. Araştırmaya katılanların yüzde 71’i şirketlerin aldığı yanlış kararları hatırlayacağını  ifade ederken, yüzde 70’i ise sorumsumca davranın şirketlere ait ürünleri satın almayacağını belirtti.

Toplumun yüzde 73’u de Covid-19 salgını sonrasında şirketlerin, paydaşlarının ihtiyaçlarına öncelik vermesini ve buna yönelik stratejiler geliştirmesi gerektiğini düşünüyor.