ABD’den AB’ye Libya eleştirisi: Rusya’ya ses çıkarmıyorsunuz…

HABERİ BURADAN DİNLEYEBİLİRSİNİZ.

Amerika Birleşik Devletleri, Libya’ya silah sevkıyatının sonlandırılması nedeniyle oluşturulan AB deniz misyonunun ciddiyetten yoksun olduğunu ve Türkiye’nin, ‘misyonun ön yargılı olduğu’ yönündeki eleştirisini de paylaştığını bildirdi.

Euronews’in haberine göre, ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı David Schenker, Libya konusunda Avrupa Birliği’ne sert tepki gösterdi.

Schenker, Avrupa Birliği’nin , Rus Wagner Grubunu ‘listeye’ alarak, Moskova’nın yanı sıra BM silah ambargosunu ihlal eden Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır gibi diğer ülkelere de sesini yükselterek Libya’da çok daha fazla şey yapabileceğin dikkat çekti.

Schenker, Avrupa Birliği’nin oluşturduğu deniz misyonunun sadece Türkiye’yi denetlemekle sınırlı kaldığını belirterek, “Avrupa Birliğinin ilgilendiği tek şey, Türkiye’nin Libya’ya gönderdiği askeri malzemeler. Kimse Rus uçaklarına müdahale etmiyor, Birleşik Arap Emirlikleri’ne müdahale etmiyor, kimse Mısırlılara müdahale etmiyor. Belki de Rusya’dan gelecek tepkiden endişe ediyorlar. Eğer daha sağlam bir rol ya da daha ciddi bir görev üstlenmeyecekler ise o zaman bu mesele uzar gider.”