YouTube, Türkiye’de temsilcilik açacak…

YouTube, Türkiye’de yerel bir tüzel kişi temsilcisi atama sürecini başlatma kararı aldığını duyurdu.

Bir süre önce yürürlüğe giren, “İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun”, sosyal ağlara Türkiye’de ofis açma veya temsilci bildirme zorunluluğu getirmişti.

İngiliz yayın kuruluşu BBC Türkçe’nin haberine göre, YouTube bu yasaya uymadığı için iki kere para cezasına çarptırılmıştı. YouTube, reklam alma ve verme faaliyetlerinin de yasaklanmasına az bir süre kala Türkiye’de ofis açacağını duyurdu.

YouTube’un internet sitesinden yapılan açıklamada; “YouTube’un Türkiye’deki içerik üreticileri ve kullanıcılar için ne kadar önemli olduğunu biliyor, her gün on binlerce içerik üreticisinin YouTube’da yarattığı çok sesli özgün dünyayı ilgiyle takip ediyoruz. Bunun bilinciyle ve ilkelerimize bağlı kalarak YouTube için yerel bir tüzel kişi temsilci atama sürecini başlatma kararı aldık. Türkiye’deki yetkililerle de paylaştığımız bu kararı almış olmaktan memnuniyet duyuyoruz.” denildi.

Açıklamada; “YouTube faaliyet gösterdiği ülkelerdeki yasa ve kurallara saygı gösterir, fakat aynı zamanda ifade özgürlüğü, bilgiye erişim ve şeffaflığa bağlıdır” ifadeleri de kullanıldı. Google’ın çatı şirketi Alphabet’e ait olan YouTube, Türkiye’de yasal bir yapı kuracak olmalarının Türk hükümetinden gelecek içerik kaldırma taleplerine yaklaşımlarını değiştirmeyeceğini belirtti ve kullanıcı verilerine yönelik politikalarında bir değişikliğ