Süper Lig’de 41.hafta… Şampiyon son haftada belli olacak

Umut Özdemir/gazetesanal.com

Spor Toto Süper Lig, 41.haftada oynanan maçlarla devam etti. Beşiktaş, Fatih Karagümrük’e 2-1 yenilmesine rağmen averajla liderliğini sürdürdü. Galatasaray, Denizlispor’u 4-1 mağlup ederek ikinci sıraya yükseldi. Fenerbahçe, Sivasspor’a 2-1 mağlup oldu ve üçüncü sıraya düştü. Trabzonspor, Konyaspor ile 1-1 berabere kaldı ve puanını 68’e yükseltti. Başakşehir, Kayserispor’la 0-0 berabere kalarak ligde kalmayı garantiledi. BB Erzurumspor, Alanyaspor’u 3-2 yenmesine rağmen lige veda etti. Kasımpaşa Ankaragücü’nü 3-1, Çaykur Rizespor Gaziantep FK’yı 5-4, Gençlerbirliği ise Göztepe’yi 5-3 mağlup etti. Hatayspor ile Yeni Malatyaspor ise 1-1 berabere kaldı. Antalyaspor ise haftayı bay geçti.

Beşiktaş: Şampiyonluk zora girdi

Galatasaray mağlubiyetini unutup, son iki maçta galibiyet alarak şampiyonluğunu ilan etmek isteyen lider Beşiktaş, Fatih Karagümrük’ü konuk etti.

İlk yarıda etkili olan taraf Beşiktaş’tı. 38.dakikada Bertolacci’nin attığı golle Fatih Karagümrük 1-0 öne geçti. Devre, bu skorla tamamlandı.

İkinci yarıya Beşiktaş hızlı başladı. 56.dakikada Ghezzal’ın attığı golle maça eşitlik geldi. 77.dakikada Zukanovic, ikinci sarıdan kırmızı kart görerek Fatih Karagümrük’ü 10 kişi bıraktı. 80.dakikada Borini’nin attığı golle konuk ekip bir kez daha öne geçti. Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Beşiktaş, Fatih Karagümrük’e 2-1 mağlup oldu.

Beşiktaş maça 4-2-3-1 dizilişiyle başladı. Atiba’nın yokluğunda Beşiktaş orta sahası kırılgan bir yapıdaydı. Tıpkı geçen hafta Galatasaray orta sahası karşısında olduğu gibi bu hafta da Fatih Karagümrük orta sahası karşısında pek bir varlık gösteremedi. Bunun sonucunda topu birinci bölgeden ikinci bölgeye, buradan da üçüncü bölgeye taşımakta epey zorlandı. Nihayetinde golü de yedi ve maçı iyice zora soktu. İkinci yarıda biraz varlık göstermeye başladı ve maça eşitliği getirmeyi başardı. Ancak skoru koruyamadı ve maçı kaybetti. Beşiktaş lider olmasına lider ama bu mağlubiyetle şampiyonluğu iyice zora soktu. Göztepe karşısında bol gollü bir galibiyet almaktan başka çaresi yok.

Galatasaray: Sarı-Kırmızılılar psikolojik üstünlüğü ele geçirdi

Beşiktaş galibiyetiyle son haftalarda şampiyonluk yarışına devam eden Galatasaray, Denizlispor’a konuk oldu.

İlk yarıda üstün olan taraf Galatasaray’dı. 24.dakikada Halil’in attığı golle konuk ekip 1-0 öne geçti. 35.dakikada Babel, penaltı vuruşuyla skoru 2-0 yaptı. İlk yarı bu skorla tamamlandı.

İkinci yarıda Galatasaray üstün olan taraftı. 62.dakikada Recep Niyaz, farkı bire düşürdü. 85.dakikada Rodallega ikinci sarıdan kırmızı kart görerek Denizlispor’u 10 kişi bıraktı. 87.dakikada Mohamed’in penaltıdan attığı golle Galatasaray, 3-1 öne geçti. İki dakika sonra Mohamed bir kez daha sahneye çıktı ve maçın sonucunu tayin etti: 4-1.

Galatasaray maça 4-1-4-1 dizilişiyle başladı. İlk dakikadan itibaren Galatasaray etkiliydi. Küme düşmesi kesinleşmiş olan Denizlispor, Galatasaray karşısında zaman zaman varlık göstermeye çalışsa da başarılı olamadı. Galatasaray, bu galibiyetle averaj olarak Beşiktaş’ın gerisinde olsa bile psikolojik üstünlüğü ele geçirdi. Şimdi tek yapmaları gereken Yeni Malatyaspor karşısında atabildikleri kadar gol atmak.

Fenerbahçe: Kendi kendini yiyen bir takım

Lider Beşiktaş’ın puan kaybetmesini beklemekten ve maç kazanmaktan başka çaresi olmayan Fenerbahçe, Sivasspor’u ağırladı.

İlk yarıda etkili olan taraf Fenerbahçe’ydi fakat golü Sivasspor buldu. 45+1.dakikada Kayode’nin attığı golle Sivasspor 1-0 öne geçti. İlk yarı bu skorla tamamlandı.

İkinci yarıya Sivasspor hızlı başladı. 48.dakikada Hakan Arslan’ın attığı golle skor 2-0 oldu. 90+3.dakikada Cisse, farkı bire indirdi. Fenerbahçe, Sivasspor’a 2-1 yenildi.

Fenerbahçe maça 4-1-4-1 dizilişiyle başladı. Maçın başında Fenerbahçe atak bir oyun oynayacağının sinyallerini verdi. Fakat İrfan Can’ın sakatlanması bütün planları değiştirdi. Mert Hakan oyuna girdi fakat Fenerbahçe ön alanda top tutma ve hücuma çıkma konusunda yetersiz kaldı. Topa sahip oldu ancak hızlı ataktan gol yeme geleneğini devam ettirdi. İkinci yarının başında yenilen gol zaten maçın fişini çekti. Fenerbahçe’nin halen şampiyonluk şansı var belki ama şampiyon olması gerçekten çok zor. Bu duruma düşmesinin nedeni yine kendisi. Önümüzdeki sezon için iyi bir yapılanmaya gidilmesi şart.

Trabzonspor: Bordo-Mavililer beraberliğe aboneliğini sürdürdü

Avrupa Konferans Ligi’ne katılmayı garantileyen Trabzonspor, Konyaspor’a konuk oldu.

İlk yarıda Konyaspor etkiliydi. 19.dakikada Serkan Asan kırmızı kart gördü ve Trabzonspor 10 kişi kaldı. Devre, 0-0 beraberlikle tamamlandı.

Maçın ilk golü 10 kişi oynayan Trabzonspor’dan geldi. 64.dakikada Baker’ın attığı golle konuk ekip 1-0 öne geçti. 82.dakikada Hadziahmetovic, maça eşitliği getiren golü kaydetti. Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Trabzonspor, Konyaspor’la 1-1 berabere kaldı.

Trabzonspor maça 4-2-3-1 dizilişiyle başladı. Trabzonspor, Djaniny’nin yokluğunda ön taraftaki baskıyı rakibine hissettiremedi. Bunun üstüne bir de ilk yarının ortasında 10 kişi kaldı ve zaten atak bir oyun oynayan Konyaspor karşısında iyice geriledi. Yine de bir duran toptan golü bulup öne geçti. Ancak sayısal üstünlüğe sahip Konyaspor, maça eşitliği getirdi. Bu skorla iki takım için de pek bir şey değişmedi.