Süper Lig: 2020-2021 Sezonu Şampiyonu Beşiktaş oldu

Umut Özdemir/gazetesanal.com

Spor Toto Süper Lig, son haftada oynanan maçlarla nefes kesti. Beşiktaş, Göztepe’yi 2-1 mağlup ederek şampiyon oldu. Galatasaray, Yeni Malatyaspor’u 3-1 mağlup ederek ligi ikinci sırada tamamladı. Fenerbahçe, Kayserispor’u 2-1 mağlup etti ve 82 puanla ligi üçüncü sırada tamamladı. Trabzonspor, Gençlerbirliği’ni 2-1 mağlup ederek ligi dördüncü sırada tamamladı. 2019/2020 sezonunun şampiyonu Başakşehir, Çaykur Rizespor’u 2-0 yendi. Alanyaspor Ankaragücü’nü 1-0, Sivasspor Kasımpaşa’yı 2-1, Gaziantep FK Hatayspor’u 1-0, Fatih Karagümrük ise Denizlispor’u 5-1 mağlup etti. Antalyaspor ile Konyaspor 0-0 berabere kaldı. Bu sonuçlarla Denizlispor ve BB Erzurumspor’un ardından Ankaragücü ile Gençlerbirliği de süper lige veda etti. Geçtiğimiz hafta küme düşmesi kesinleşen BB Erzurumspor ise haftayı bay geçti.

Beşiktaş: Siyah-Beyazlılar mutlu sona ulaşan takım oldu

Şampiyonluk için sahaya çıkan lider Beşiktaş, Göztepe’ye konuk oldu.

Maça Beşiktaş hızlı başladı. 10.dakikada Vida’nın attığı golle konuk ekip 1-0 öne geçti. 24.dakikada Alpaslan’ın attığı golle durum 1-1 oldu. İlk yarı bu skorla tamamlandı.

İkinci yarıda etkili olan taraf Beşiktaş’tı. 69.dakikada Ghezzal’ın penaltıdan attığı golle Beşiktaş 2-1 öne geçti. Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Beşiktaş, Göztepe’yi 2-1 mağlup etti.

Beşiktaş maça 4-2-3-1 dizilişiyle başladı. Akan oyundan ziyade duran toplarla etkili olmaya çalıştı. Bunun sonucunda bir gol de buldu ve öne geçti. Fakat duran toplar özelinde hücumdaki etkinliğini defansif anlamda yapamadı ve Göztepe kornerden bulduğu golle skoru eşitledi. İkinci yarıda Beşiktaş atak oyununa geçti ve skoru 2-1 yaptı. Maç da böyle bitti ve Beşiktaş, mutlu sona ulaşan takım oldu. Bu şampiyonluğu hak ettiler. 

Galatasaray: İki golle giden şampiyonluk

Bol gollü bir galibiyetle şampiyonluk kupasını kaldırmayı hedefleyen Galatasaray, Yeni Malatyaspor’u ağırladı.

İlk yarıda üstün olan taraf Galatasaray’dı. Ancak ev sahibi ekip girdiği pozisyonlardan yararlanamadı. 39.dakikada Adem Büyük’ün attığı golle Yeni Malatyaspor 1-0 öne geçti. İlk yarı bu skorla tamamlandı.

İkinci yarıda Galatasaray vites arttırdı. 53.dakikada Halil’in attığı golle skor 1-1 oldu. 60.dakikada Babel skoru 2-1 yaptı. 90+3.dakikada Oğulcan, farkı ikiye çıkardı. Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Galatasaray, Yeni Malatyaspor’u 3-1 mağlup etti.

Galatasaray maça 4-1-4-1 dizilişiyle başladı. Tahmin edilebileceği gibi Galatasaray baskın bir oyunu tercih etti ve buna uygun davrandı. Yeni Malatyaspor ise kapan-çık taktiğini benimseyerek bu şekilde bir oyun ortaya koydu. Bu taktik işe yaradı ve Yeni Malatyaspor golü bularak ilk yarıyı üstün tamamladı. İkinci yarıda ise bu taktik işe yaramadı. Çünkü Galatasaray son vuruşları düzgün yapmaya başladı ve öne geçmeyi başardı. Maçı da kazandı ama şampiyon olamadı. İki gol daha atsa şampiyon olacaktı ama atamadı. Tıpkı Fenerbahçe gibi Galatasaray’ın şampiyonluğu da başka bahara kaldı.