Süper Lig’de 27. hafta: Haftanın maçı Fenerbahçe’nin…

Umut Özdemir/gazetesanal.com

Spor Toto Süper Lig, 27.haftasıyla devam etti. Haftanın maçında Fenerbahçe, Trabzonspor’u 1-0 mağlup etti ve iki maç aradan sonra galip geldi. Lider Galatasaray, BB Erzurumspor’u 2-0 yenerek galibiyet serisini 8 maça çıkardı. Geçen haftayı bay geçen Beşiktaş, evinde ağırladığı Denizlispor’u 3-0 mağlup ederek ikinci sıradaki yerini korudu. Başakşehir, Antalyaspor ile 0-0 berabere kalarak bu hafta da galibiyet yüzü göremedi. Hatayspor Ankaragücü’nü 4-1, Fatih Karagümrük Alanyaspor’u 2-0, Göztepe Kasımpaşa’yı 1-0 mağlup etti. Konyaspor Gaziantep FK ile Çaykur Rizespor ise Sivasspor’la 0-0, Gençlerbirliği Yeni Malatyaspor’la 1-1 berabere kaldı. Kayserispor ise haftayı bay geçti.

Galatasaray: Sarı-Kırmızılılar liderliğini korudu

Lider koltuğunda oturan ve kalkmaya da hiç niyeti olmayan Galatasaray, BB Erzurumspor’u ağırladı.

İlk yarıda üstün olan taraf Galatasaray’dı. 38.dakikada Mohamed’in attığı golle Galatasaray 1-0 öne geçti. 45.dakikada Mohamed bir kez daha sahneye çıktı ve ilk yarının skorunu tayin etti: 2-0.

İkinci yarıda BB Erzurumspor baskın olan taraftı. Fakat konuk ekip girdiği pozisyonlardan yararlanamadı ve Galatasaray, BB Erzurumspor’u 2-0 mağlup etti.

Fatih Terim takımını 4-1-4-1 formasyonuyla sahaya sürdü. Galatasaray ilk yarıda oyunun hakimiydi. Ömer Bayram ve Yedlin’in bindirmeleriyle pozisyonlar buldu. Bu ileri çıkışların doğru uygulanmasıyla özellikle Onyekuru ikinci forvet gibi oynayabildi. Bu da Galatasaray’ın daha tehlikeli olmasını sağladı. Ancak Onyekuru’dan da öte Mohamed’in performansı olağanüstüydü. Attığı iki golle takımına üç puanı kazandıran isimdi. Diğer taraftan Galatasaray ikinci yarıda çok fazla pozisyon verdi ve oyunun hakimiyetini kaybetti. Buna karşılık gol yemeyerek skoru tutabildi. Bu durum, Galatasaray’ın şampiyonluk yolundaki gücünü arttıran bir özellik. Alanyaspor maçında da bunu becerdiler ve üç puanı aldılar. Galatasaray bu eşiği de aşarak liderliğini korudu. Korumaya da devam edecek gibi görünüyor.  

Beşiktaş: Siyah-Beyazlılar 3 puanı 3 golle aldı

Lider Galatasaray’ı takibini sürdüren ve şampiyonluk yarışının güçlü adaylarından biri olan Beşiktaş, Denizlispor’u Vodafone Park’ta ağırladı.

İlk yarıya hızlı başlayan taraf Beşiktaş’tı. Ev sahibi ekip, 22.dakikada Larin’in attığı golle 1-0 öne geçti. 38.dakikada Aboubakar farkı ikiye çıkardı. Bir dakika sonra Ljajic, skoru 3-0’a getirdi. İlk yarı bu skorla tamamlandı.

İkinci yarıda oyunun hâkimi yine Beşiktaş’tı. Fakat bu devrede hem Beşiktaş’ın hem de Denizlispor’un bulduğu pozisyonlar golle sonuçlanmadı ve Beşiktaş, Denizlispor’u 3-0 mağlup etti.

Bu maçta Beşiktaş, önceki müsabakalarda olduğu gibi 4-1-4-1 ile 4-2-3-1 arasında bir dizilişle sahadaydı. Yine önceki maçlarda olduğu gibi bu müsabakada da topa sahip olup, rakibin üzerinde baskı kurdu. Bunun meyvelerini de ilk yarıda attığı üç golle aldı. Böylece maçı ilk devrede kopardı. Beşiktaş bay haftasından sonra çıktığı ilk maçta net bir galibiyet alarak puanını 54’e yükseltti ve ikinci sıradaki yerini korudu.

Fenerbahçe ve Trabzonspor: Fenerbahçe rahat bir nefes aldı, Trabzonspor’un serisi bozuldu

Geçen haftaki Göztepe mağlubiyetiyle yara alan ama şampiyonluk yarışından kopmak istemeyen Fenerbahçe, aldığı seri galibiyetlerle şampiyonluk yarışına girme şansını yakalayan Trabzonspor’a konuk oldu.

İlk yarıda baskın olan taraf Fenerbahçe’ydi. Fakat konuk ekip, girdiği pozisyonları değerlendiremedi ve devre golsüz beraberlikle sonuçlandı.

İkinci yarıya Trabzonspor daha etkin başladı. Fakat 76.dakikada Pelkas’ın attığı golle Fenerbahçe 1-0 öne geçti. Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Fenerbahçe, Trabzonspor’u 1-0 mağlup etti.

İki takım da 4-2-3-1 formasyonuyla sahaya çıktı. Fenerbahçe ilk yarıda paslarla çıkmayı denedi. Hazırlık paslarında başarılı olsa da final paslarında yetersizdi. Trabzonspor ise daha pasif bir görüntü sergileyerek Nwakaeme – Djaniny – Ekuban üçlüsüyle gol yollarında etkili olmak istedi. Fakat Fenerbahçe’nin takım savunması iyi oynayarak buna engel oldu. İkinci yarının ilk 20 dakikasında Trabzonspor oyuna ağırlığını koydu ve daha fazla hücum girişiminde bulundu. Ancak Fenerbahçe kalesinde net bir tehlike yaratamadı. Pelkas’ın attığı gol sonrası ise dağıldı ve Fenerbahçe maçı kazandı. Fenerbahçe bu galibiyetle rahat bir nefes alırken, Trabzonspor hem galibiyet serisinden oldu hem de şampiyonluk yarışının gerisinde kaldı.  

Başakşehir: Son şampiyon bu gidişle küme düşebilir

Düşme hattından kurtulmak isteyen Başakşehir, Antalyaspor’a konuk oldu.

İlk yarıda üstün olan taraf Başakşehir’di. Fakat konuk ekip girdiği pozisyonlardan yararlanamadı ve devre berabere bitti.

İlk yarıda olduğu gibi ikinci yarıda da Başakşehir baskındı. Ancak konuk ekip, yine ilk yarıda olduğu gibi ikinci yarıda da bulduğu pozisyonları değerlendiremedi. Başakşehir, Antalyaspor ile 0-0 berabere kaldı.

Aykut Kocaman takımını 4-4-2 dizilişiyle sahaya sürdü ve yanlış bir kadroyla maça başladı. Sağ bekte Uğur Uçar oynamalıydı. Çünkü asıl mevkisi sağ bek olan bir oyuncuydu ve Duarte’den daha iyi bir performans gösterebilirdi. Orta sahada Mehmet Topal – Mahmut Tekdemir ikilisi oynadı. Bunların yerine de Ndayishimiye – Azubuike ikilisi oynayabilirdi. En azından bu iki isimden biri ilk 11’de olmalıydı. Tam defans yapan Antalyaspor’a karşı çift forvetle çıkılması doğru bir tercihti. Ancak sağ ve sol kanatta oynayan oyuncular (Berkay ve Aleksic) kanat oyuncusu değildi ve yedekte iki kanat oyuncusu oturuyordu. Aykut Hoca, yaptığı yanlış tercihlerle bu maçı da kazanamadı. Son şampiyon bu gidişle küme düşer. Murat Kekilli’nin de dediği gibi “Sen bile tutamazsın, yıldızlar tutamaz”.