Süper Lig’de 21.hafta… Beşiktaş ve Fenerbahçe’nin zirve yarışı devam ediyor

Umut Özdemir/gazetesanal.com

Spor Toto Süper Lig yoğun tempo, 21.hafta maçlarıyla tüm hızıyla devam etti. Beşiktaş, Göztepe’yi 2-1 mağlup ederek liderliğini sürdürdü. Fenerbahçe, Kayserispor’u 3-0 mağlup ederek yenilmezlik serisini 7 maça çıkardı ve zirveye göz dikti. Galatasaray, Yeni Malatyaspor’u 1-0 yenerek üst üste ikinci maçını kazandı. Trabzonspor, Gençlerbirliği’ni 2-1 mağlup ederek ligdeki yenilmezlik serisini 5 maça çıkardı. Başakşehir, Çaykur Rizespor’la 1-1 berabere kalarak ligdeki galibiyet hasretini 3 maça çıkardı. Konyaspor, Antalyaspor’la 0-0, Gaziantep FK Hatayspor’la 1-1 berabere kaldı. Denizlispor Fatih Karagümrük’ü 2-1, Kasımpaşa Sivasspor’u 2-0, Alanyaspor Ankaragücü’nü 4-3 mağlup etti. BB Erzurumspor ise haftayı bay geçti.

Beşiktaş: Sergen Hoca’nın doğru hamleleriyle Beşiktaş, Göztepe’yi yenmeyi başardı

Liderlik koltuğunu kaptırmak istemeyen ve ligde yoluna doludizgin devam eden Beşiktaş, Göztepe’yi Vodafone Park’ta ağırladı.

İlk yarıda Beşiktaş üstün olan taraftı. Lakin Siyah-Beyazlılar bir türlü meşin yuvarlağı ağlarla buluşturamadı. 39.dakikada Tripic’in beklenmeyen golüyle Göztepe 1-0 öne geçti. İlk yarı bu skorla tamamlandı.

İkinci yarıya yine Beşiktaş hızlı başladı. 48.dakikada Ljajic’in attığı golle maça eşitliği getirdi. 77.dakikada sahneye Aboubakar çıktı ve Beşiktaş’ı 2-1 öne geçiren golü kaydetti. Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Beşiktaş, Göztepe’yi 2-1 mağlup etti.

Sergen Yalçın, takımını klasik 4-2-3-1 taktiğiyle sahaya sürdü. İlk yarıda Mensah’ın aksadığını gören Sergen Hoca, ikinci yarıya Ljajic’le başlayarak doğru bir hamle yaptı. Fakat orta saha ve hücumda yorgunluklar başlamıştı. Sergen Hoca bunu da gördü ve Gökhan Töre ile N’Koudou’yu oyuna alarak hücuma, Dorukhan’ı alarak da orta sahaya hız ve güç takviyesi yaptı. Bunun sonucunda da maçı çevirdi ve üç puanın sahibi oldu. Sergen Hoca’nın doğru hamleleriyle Beşiktaş, Göztepe’yi yenmeyi başardı.

Fenerbahçe: Güzel oyun, net galibiyet

Ligde 6 maçtır yenilmeyen ve lider Beşiktaş’ı takibini sürdüren Fenerbahçe, Kayserispor’u konuk etti.

İlk yarıda Fenerbahçe üstün olan taraftı. Ev sahibi ekip, bu üstünlüğünün meyvesini 20.dakikada aldı. Thiam’ın attığı golle Fenerbahçe, 1-0 öne geçti. İlk yarı bu skorla tamamlandı.

İkinci yarıya hızlı başlayan taraf yine Fenerbahçe’ydi. 51.dakikada Samatta skoru 2-0’a getiren golü kaydetti. 86.dakikada Papiss Cisse farkı üçe çıkardı. Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Fenerbahçe, Kayserispor’u 3-0 mağlup etti. 

Erol Bulut, takımını klasik 4-2-3-1 formasyonuyla çıkardı. Özellikle Thiam ile Pelkas arasındaki uyum Fenerbahçe’nin ilk golü bulmasını sağladı. İkinci yarıda Pelkas biraz oyundan düşse de Thiam oyundan çıkana kadar iyi bir oyun sergiledi. Fenerbahçe bugün pas oyununu da çok iyi oynadı ve bu sayede Kayserispor’u hem geriye itti hem de Kayserispor’un topa sahip olmasını engelledi. Ayrıca yeni transfer Atilla Szalai, iyi bir maç çıkardı. Fenerbahçe yıllardır aradığı iyi stoperi bulmuş olabilir. Sarı-Lacivertliler, güzel bir oyunla net bir galibiyet alarak Beşiktaş’ı takibini sürdürdü.

Galatasaray: Sarı-Kırmızılılar maçı kazanmayı bildi

Muslera’nın dönüşü ve Denizlispor karşısında alınan farklı galibiyetle moral bulan Galatasaray, Yeni Malatyaspor’a konuk oldu.

İlk yarısı dengeli geçen maçta iki takım da pozisyonlara girdi. Fakat bu pozisyonlardan gol sesi çıkmadı ve ilk yarı 0-0 tamamlandı.

İkinci yarıda Galatasaray daha etkiliydi. Topu sahip olmanın verdiği avantajla hücum yapan Sarı-Kırmızılılar aradığı golü maçın sonlarına doğru buldu. 88.dakikada Babel, Galatasaray’ı 1-0 öne geçiren golü kaydetti. Kalan sürede başka gol olmadı ve Galatasaray, Yeni Malatyaspor’u 1-0 mağlup etti.

Fatih Terim, Denizlispor maçında olduğu gibi bu hafta da takımını 4-1-4-1 dizilişiyle sahaya sürdü. Yine Denizlispor maçındaki gibi forvette Babel’i oynattı ve arkasına iki forvet arkasını koyarak (Emre Akbaba ve Belhanda) onu gol yollarında tek başına bırakmamaya çalıştı. Geçen hafta gayet iyi işleyen bu sistem, Yeni Malatyaspor karşısında pek işe yaramadı. Özellikle Feghouli’nin 26.dakikada sakatlanıp oyundan çıkması Fatih Hocayı zor durumda bıraktı. Fakat maçın genelinde Galatasaray topa sahipti. Galatasaray, Yeni Malatyaspor gibi güçlü ve bu maç özelinde tamamen savunma odaklı bir takıma karşı gayet iyi bir oyun sergiledi. Her ne kadar son dakikalarda atılan gol kalecinin hatasıyla da olsa Galatasaray maçı kazanmayı bildi.

Trabzonspor: Bordo-Mavililer yenilmezlik serisini 5 maça çıkardı

Abdullah Avcı’nın gelmesiyle birlikte toparlanan ve ligdeki çıkışını sürdürmek isteyen Trabzonspor, Gençlerbirliği’ne konuk oldu.

İlk yarıda etkili olan taraf Trabzonspor’du. Konuk ekip, 36.dakikada Djaniny’nin attığı golle 1-0 öne geçti. İlk yarı bu skorla tamamlandı.

İkinci yarıya da Trabzonspor hızlı başladı. 54.dakikada Ekuban’ın attığı golle skor 2-0 oldu. 86.dakikada Motta’nın penaltıdan attığı golle Gençlerbirliği farkı bire düşürdü. Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Trabzonspor, Gençlerbirliği’ni 2-1 mağlup etti.

Abdullah Avcı, takımını klasik 4-2-3-1 formasyonuyla çıkardı. Orta sahada yeni transfer Berat Özdemir ve Abdülkadir Parmak vardı. Forvet arkasında ise Flavio oynadı. Orta saha, defans anlamında iyi mücadele ederek, hücum oyuncularının ileri bölgede yüzde 100 katkı vermesine olanak sağladı. Özellikle Ekuban 1 gol 1 asistlik katkısıyla maçın adamıydı. Trabzonspor, yenilmezlik serisini 5 maça çıkararak üst sıralara yükseleceğinin sinyalini verdi.

Başakşehir: Başakşehir yine kayıp

Ligdeki puan kayıplarına “Dur” demek isteyen ve seri galibiyetlerle üst sıralara yükselmeyi hedefleyen Başakşehir, Çaykur Rizespor’u ağırladı.

İlk yarıda Başakşehir etkili olan taraftı. Fakat

İkinci yarıya ise Çaykur Rizespor hızlı başladı. Konuk ekip, 49.dakikada Samudio’nun penaltıdan attığı golle 1-0 öne geçti. Golden sonra Başakşehir yine oyun üstünlüğünü ele geçirdi ve peş peşe ataklara girdi. 64.dakikada Mehmet Topal’ın attığı golle skor 1-1 oldu. Kalan dakikalarda gol sesi çıkmadı ve Başakşehir, Çaykur Rizespor’la 1-1 berabere kaldı.

Okan Buruk, takımını 4-1-4-1 dizilişiyle sahaya çıkardı. Başakşehir, önceki iki maçta olduğu gibi bu maçta da gol yollarında sıkıntı yaşadı. Okan Hoca, Rafael’in yerine genç oyuncu Muhammed Sarıkaya’yı alarak bence yanlış bir tercih yaptı (35.dakikada aldığı Muhammed’i, 84.dakikada oyundan çıkardı). Bir başka genç oyuncu Ravil Tagir’i oyuna alıp, 3-5-2 sistemine dönebilirdi. Böylece Crivelli-Gulbrandsen ikilisi forvette daha çok pozisyona girebilirdi. Başakşehir bu hafta da yoktu. Haftaya Hatayspor gibi zor bir takımla karşılaşacaklar. Kendilerine gelmek için bu maçı kazanmak zorundalar.