Süper Lig’de 2.haftanın ardından…Golü kısır, beraberliği çok hafta…

HABERİ BURADAN DİNLEYEBİLİRSİNİZ.

gazetesanal.com

Süper Ligin birinci haftasındaki maçlarda beraberlik yoktu. İkinci haftaya beraberlikler damgasını vurdu. 6 maçta takımlar birbirine üstünlük kuramadı.

Geçen haftayı deplasmanda 3 puanla kapatan Fenerbahçe ve Beşiktaş kendi sahalarındaki ilk maçta puan kaybettiler.

Süper Lig’in ikinci haftasında geçen sezonun şampiyonu Başakşehir,  kendi sahasında da puanla tanışamadı; ikinci yenilgisini aldı. Üç ihtimalli maçtı; rakibi Galatasaray’dı…

Galatasaray’da ise lige 2 galibiyetle başlamanın sevinci vardı. Sarı Kırmızılılar 6 puanla liderlik koltuğuna oturdu. Galatasaray gibi Alanyaspor da ilk iki haftayı galibiyetle kapattı ve gol averajıyla ikinci sırada yer aldı.

Geçen hafta  sahasında Beşiktaş’a yenilen Trabzonspor ise ikinci haftada da galibiyetle tanışamadı. Denizli’deki maç golsüz sonuçlandı.

Ligin ikinci haftası gol açısından birinci haftaya göre kısırdı. İkinci hafta 17 gol atıldı. İlk haftadaki gol sayısı 30’du.

Haftanın ilginç olaylarından biri Beşiktaş-Antalya maçı öncesi yaşandı. Antalyaspor’da yapılan Covit-19 testlerinde 50 pozitif sonuç çıktığı açıklandı. Maçın  oynanmama olasılığı gündeme geldi. Daha sonra Antalya İl Sağlık Müdürlüğü’nce belirlenen bir hastanede yaptırılan testlerde sadece bir futbolcu ile bir kulüp çalışanında coronavirüs bulgusuna rastlandı.  Bunun üzerine Türkiye Futbol Federasyonu maçın oynanmasına karar verdi.

Haftanın ilgi çeken olaylarından biri yine aynı maçta yaşandı. Antalyaspor’un 18 yaşındaki genç oyuncusu Gökdeniz, Süper Lig’teki ilk maçında gol attı ve takımına 1 puan kazandırdı.

İlk haftada kadro sıkıntısı açıkça görülen Trabzonspor, Denizlispor maçında yeni transferlerini apar topar sahaya sürdü, ama arzu edilen sonucu alamadı.

İlk haftanın flaş takımı Hatayspor ikinci haftada da konuşulan takım oldu. Kadıköy’de Fenerbahçe karşısında son 20 dakikayı 10, son 10 dakikayı da 9 kişi oynamasına rağmen 1 puan almayı başardı. Hatayspor’un rakip kaleye şut atamadan maçı tamamlaması lig tarihine yazılan ilginç olaylar arasında yerini aldı. Taraftarlarının yeni transferleriyle bu yıl şampiyonluk beklediği Fenerbahçe ise oynadığı futbolla hayal kırıklığı yaşattı.

Beşiktaş ve Fenerbahçe’nin ikinci hafta aldığı sonuçlar, kendi sahalarında seyirci desteğiyle rakiplerine üstünlük kuran üç büyüklerin seyircisiz maçlarda zorlanacağını da gösterdi. Bu durum sadece üç büyükler için değil, seyirci desteğini en büyük koz olarak kullanan  diğer takımlar için de geçerli.

Başakşehir-Galatasaray maçındaki VAR’a gidilerek verilen penaltı kararı tartışmaları da beraberinde getirdi. VAR’a  gidilen ve gidilmeyen maçlar, birbirine benzer pozisyonlarda farklı uygulamalar; hakem kararlarının ligin sonraki haftalarında da çokça  konuşulacağını gösterdi.

Rıdvan Dilmen’in açıklamaları.

Haftaya damgasının vuran ve en çok konuşulan olay ise saha dışında, televizyon ekranlarında yaşandı. NTV yorumcusu Rıdvan Dilmen, kendisine yöneltilen Merkez Hakem Kurulu’nun belirlediği iddialarını yalanlarken, “Yarın yayında vatan hainlerini açıklayacağım” açıklamasıyla gündeme oturdu. Beklenen açıklama Fenerbahçe-Hatayspor maçı sonrasında geldi. Rıdvan Dilmen bazı isimleri “FETÖ sevdalısı” olmakla suçladı. Dilmen, savcıların gazeteciler ve yorumcular da dahil olmak üzere tüm futbol camiasına yönelik temiz eller operasyonu yapmasını, kendisi de dahil herkesin GBT’den geçirilmesini istedi.  Dilmen’in sözleri ve suçlamaları ilerleyen gün ve haftalarda da  konuşulacağa benziyor.

Ve yeni transferler… Kimi geldiği gibi maça çıktı, kimi ikinci haftada da forma şansı bulamadı. Hazır olanlar, hazır olmayan transferlerle ligin ikinci haftası tamamlandı. Üçüncü hafta ise yine çok konuşulacak bir derbiye sahne olacak. Ezeli rakipler Galatasaray ve Fenerbahçe, Türk Telekom Arena’da kozlarını paylaşacaklar. Fenerbahçe sahasında puan kaybetmenin moralsizliğini Galatasaray galibiyetiyle atmak ve lige yeni başlangıç yapmak için oynayacak. Galatasaray ise Fenerbahçe’yi yenerek üçte üç yapıp zirvedeki yerini korumak amacıyla sahaya çıkacak.

Futbolseverleri Süper Lig’in üçüncü haftasında da heyecanlı maçlar ve hararetli tartışmalar bekliyor.