Süper Lig’de 12. hafta… Lider değişmedi…Fenerbahçe ise evinde kaybetmeye devam ediyor…

Umut Özdemir/gazetesanal.com

Spor Toto Süper Lig, Galatasaray’ın bay geçtiği hafta heyecanlı maçlara ve sürpriz sonuçlara sahne oldu. Haftanın maçında lider Alanyaspor Beşiktaş’ı 2-1 yendi ve ligde iki maç sonra üç puan kazandı. Fenerbahçe evinde konuk ettiği Yeni Malatyaspor’a 3-0 yenilerek iç sahada üst üste üçüncü mağlubiyetini aldı. Başakşehir Gaziantep FK’ya 2-1 yenildi ve galibiyet hasretini dört maça çıkardı. Trabzonspor, Kayserispor’la 0-0 berabere kaldı ve Trabzon’a 1 puanla döndü. Hatayspor kendi evinde ağırladığı Fatih Karagümrük’ü 3-1 yendi. Ankaragücü Konyaspor’u 4-3 mağlup ederek ligdeki ilk galibiyetini aldı. Kasımpaşa Denizlispor’u, Çaykur Rizespor Göztepe’yi 3-2 mağlup etti. BB Erzurumspor evinde konuk ettiği Gençlerbirliği’ne 1-0 mağlup oldu. Haftanın sın maçında Sivasspor – Antalyaspor 0-0 berabere kaldı.

Beşiktaş: Karakartal lidere yenildi

Son 3 lig maçından galibiyetle ayrılan ve bu seriye devam etmek isteye Beşiktaş, son 2 lig maçında mağlup olan ve bir an önce toparlanarak liderliği kaptırmak istemeyen Alanyaspor’a konuk oldu.

İlk yarıya hızlı başlayan taraf Alanyaspor’du. Ev sahibi, Beşiktaş karşısında şutlarla etkili olmaya çalıştı. 26.dakikada Bakasetas’ın penaltıdan attığı golle Alanyaspor 1-0 öne geçti ve ilk yarı bu skorla tamamlandı.

İkinci yarıda Alanyaspor yine baskılıydı. 79.dakikada Bakasetas kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydetti. 90.dakikada Aboubakar penaltıdan attığı golle farkı bire indirdi.

Beşiktaş’ın en güçlü bölgesi orta sahası. Orta sahadaki oyuncular hem defansa yardım ediyor hem de hücumda katkı sağlıyor. Fakat Alanyaspor karşısında bunu yapamadılar. Çünkü Alanyaspor orta sahada üstünlük kurdu. Adeta bölgeyi kilitledi. Orası kilitlenince diğer yerler de aksadı. Beşiktaş topa sahipti. Ancak düzgün kullanamayınca topa sahip olmanın hiçbir anlamı olmuyor. Alanyaspor liderlik koltuğuna puan farkıyla oturdu. Beşiktaş ise şampiyonluk yarışında yara aldı.

Fenerbahçe: Erol Bulut kredisini tüketti

Yeni bir galibiyet serisine başlamak ve sezon sonunda mutlu sona ulaşmak isteyen Fenerbahçe, Yeni Malatyaspor’u Kadıköy’de ağırladı.

İlk yarıya Yeni Malatyaspor hızlı başladı. 9.dakikada Adem Büyük penaltıdan attığı golle takımını 1-0 öne geçirdi. 21.dakikada Umut Bulut skoru 2-0 yaptı ve ilk yarı bu skorla sonuçlandı.

İkinci yarıya hızlı başlayan taraf yine Yeni Malatyaspor’du. 48.dakikada Ndayishimiye skoru 3-0 yapan golü attı. Kalan dakikalarda Fenerbahçe baskılıydı ama skor değişmedi ve Yeni Malatyaspor zorlu Fenerbahçe deplasmanından 3-0 gibi net bir skorla galip ayrıldı.

Yeni Malatyaspor’un ilk golünde Tisserand’ın hatası vardı. Hiçbir şey yokken penaltı yaptı. Fenerbahçe’nin en iyi oyuncularından birinin böyle basit bir hata yapması diğer oyuncuları etkiledi. İkinci golden sonra maçı çevirmek için uğraşmaya başladılar. Üçüncü golden sonra ise “En azından bir tane atalım” dediler. Fakat bütün bunları yaparken çok kötüydüler. Erol Bulut’a gelirsek o da öğrencilerinden farksızdı. Lakin onun bir farkı var: Kredisini tüketti. Bu saatten sonra alınacak her mağlubiyet kesin bir şekilde Erol Bulut’a yazacak. Hatta Kadıköy’de olumsuz bir durum olsa bütün ilçe halkı ve milyonlarca Fenerbahçeli ondan bilecek. Tıpkı geçen sene Ersun Yanal’a, ondan önceki sene Cocu’ya, ondan da önceki sene Aykut Kocaman’a olduğu gibi… 

Trabzonspor: Festival filmi gibi bir maç

Sivasspor beraberliğinin ardından galibiyet alıp, çıkışını sürdürmek isteyen Trabzonspor, Kayserispor’a konuk oldu.

İlk yarı ve ikinci yarısı kısır geçen maçta gol sesi çıkmadı. Maç 0-0’lık skorla sonuçlandı ve iki takım da birer puana razı oldu.

Abdullah Avcı’nın ilk yarıda Diabate ilk 11’de başlatıp, Afobe’yi yedek bırakması yanlıştı. Nwakaeme’nin yokluğunu bu şekilde doldurmaya çalıştığını anlıyorum ama asıl sorun o değil. Gönül rahatlığıyla “Nwakaeme olsaydı Trabzonspor gol atardı” diyebilir miyiz? Fazla iyimser olmadığımız sürece diyemeyiz. Bu yüzden Abdullah Avcı’nın sistem ve formasyon değişikliği yapması ve takımını hücuma teşvik etmesi gerekiyor. Aksi takdirde Trabzonspor’un maçları festival filmi gibi sessiz, sakin bir şekilde geçer.

Başakşehir: 5 de olur, 10 da…

Ligde galibiyet hasretine son vermek isteyen Başakşehir, Gaziantep FK’yı konuk etti.

İlk yarıda oyunun hâkimi Başakşehir’di. Fakat ev sahibi meşin yuvarlağı bir türlü ağlara gönderemedi. İlk yarının böyle biteceği düşünülürken Mirallas sahneye çıktı ve Gazişehir FK’yı 1-0 öne geçirdi. İlk yarı bu skorla tamamlandı.

İkinci yarı dengeli başladı. İki takım da şutlarla etkili olmaya çalıştı. 56.dakikada Crivelli maça eşitliği getiren golü kaydetti. 74.dakikada Muhammet Demir durumu 2-1 yaptı. Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Gazişehir FK, Başakşehir’i 2-1 mağlup etti.

Başakşehir oyun anlamında üstündü. Fakat gol atma becerisini yitirmiş. Ayrıca takım savunmasında eksik bir görüntüsü var. Topa sahip oluyor, set oyununu yapıyor ama kontra atakta yakalandığında yüksek ihtimalle gol yiyor. Okan Buruk’un elinde geniş bir kadro var. Hatta geçen sene şampiyon olan kadrodaki oyunculardan daha iyi oyunculara sahip olduğu aşikâr. Fakat Beşiktaş mağlubiyetinden beri bir türlü istediği oyunu sahaya yansıtamıyor. Bu mağlubiyetle birlikte Başakşehir’in ligdeki galibiyet hasreti 4 maça çıktı. Toparlanmayıp böyle oynamaya devam ederlerse 5 de olur, 10 da…