Petrole Olan Küresel Talep 2021’de Rekor Düzeyde Yükselecek!…

HABERİ BURADAN DİNLEYEBİLİRSİNİZ.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC), yayınladığı aylık raporda, küresel ekonominin Corona virüsü pandemisinin yol açtığı krizden sonra toparlanmasıyla birlikte 2021 yılında küresel petrol talebinin rekor düzeyde yükselerek günde 7 milyon varil seviyesine çıkacağını öngörüyor.

Amerikanın Sesi VOA’nın haberine göre, OPEC’in önümüzdeki yıl, ABD-Çin arasında ticaret alanında gerginlik yaşanmayacağını, yüksek borç seviyeleri ve ikinci Korona salgını dalgası gibi olumsuzlukların gerçekleşmeyeceğini varsayıyor.

OPEC Raporunda, ”Büyük ekonomilerde korona salgınının kontrol altına alındığını, bunun hanehalkı tüketimi ve yatırımlarında iyileşme kaydedilmesine olanak tanıdığını, pandemiyle mücadelede alınan dev teşvik önlemlerinin de bu sürece destek verdiğini varsayıyor” ifadesine yer veriildi.

Petrole olan küresel talep, korona virüsünün yayılmasını önlemek için ekonomik faaliyetleri durdurması üzerine üçte bir oranında azalmıştı. Bu durum, petrol fiyatlarının hızla düşmesine yol açmıştı.

Örgüt, 2021’de şirketlerin daha düşük maliyetle iş yapması ve elemanların evden çalışmasının petrole olan talebin artmasının önünde engel oluşturacağı, bunun da talebin 2019’daki rekor düzeyin altında kalacağı anlamına geldiğini belirtti.

OPEC ve Rusya’nın başını çektiği müttefikleri, petrol fiyatlarını ayağa kaldırmak için 2020 yılının Mayıs ayından itibaren günde 10 milyon varil daha az petrol üretiyor. Bu miktar, küresel talebin onda biri.

Amerika, Norveç ve Kanada da OPEC üyesi olmamalarına rağmen üretimi azaltan ülkeler.