Cumhuriyet Gazetesi’nde 7 gazetecinin işine son verildi.

Cumhuriyet Gazetesi’nde “işin ve işletmenin gereklerinden kaynaklanan nedenler” gerekçe göstererek yedi gazetecinin işine son verdi.

Bianet’te yer alan habere göre, gazetede kadın haberleri yapan Kübra Köklü, ekonomi servisinde çalışan Esra Alus, internet servisinde çalışan Altan Yağcı, İlker Güneş Doğan, Dilek Kılıç işten çıkartılanlar arasında.

Gazeteciler sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla işten çıkartıldıklarını duyurdu.

Kübra Köklü, “Cumhuriyet Gazetesi’nde işçi kıyımı başladı. Bugün işime son verildi. Gerekçe ise yok.” açıklamasını yaptı.

İşten çıkarılan bir diğer gazeteci Esra Aluş ise işten çıkarmasının ekonomik nedenlere dayandığını söyleyerek, “2017 Ocak ayından bu yana çalıştığım Cumhuriyet Gazetesi’nden ekonomik nedenlerle çıkarıldım. Son 2 gündür manşette haberimin olması gururunu yaşıyorum. Haberim için bana destek olan herkese buradan çok teşekkür ederim.” diye yazdı.

Alus, ardından “Ben karmaya inanan insanım. Adaletsizlik yapanın aynı muamele ile karşılaşacağına inancım tam! Bekleyip görelim…” ve “Şu an işsiz bir gazeteciyim, ayın biri olduğu için bunu sert şekilde idrak ettim. Maaş yok!” paylaşımlarını yaptı.

TGS: Hukuki sürecin takipçisiyiz

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) işten çıkarmalarla ilgili üyelerinin yanında olduğunu duyurdu.

Konuyla ilgili TGS “60 yıldır örgütlü olduğumuz ve 20 yıl aradan sonra tekrar toplu sözleşme görüşmelerine başladığımız Cumhuriyet gazetesinde işten çıkarılan meslektaşlarımızın yanındayız. Üyelerimizin hakları için tüm hukukî süreçlerin takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz” açıklaması yaptı.