Bill Gates: Koronavirüs Aşısı Önümüzdeki Yıl Sonuna Kadar Üretilebilir…

HABERİ BURADAN DİNLEYEBİLİRSİNİZ.

Microsoft’un kurucusu Bill Gates, CNN’de katıldığı bir programda corona virüs aşısı konusunda yapılan çalışmaları değerlendirdi.

Gates, aşının üretiminin hangi aşamada olduğuna yönelik bir soruya şu yanıtı verdi:

“Her şey mükemmel giderse bir yılda seri aşı üretimine başlayabiliriz. Ancak bu iki yıla kadar da çıkabilir. Şu an bildiğim 100’den fazla aşı geliştirme çalışması var” dedi.

Gates, konuşmasında dünyanın tamamına yönelik aşı üretiminin çok zor olduğuna da dikkati çekerek şu saptamada bulundu:

“Şu an yapmamız gereken halen farklı yerlerde çalışmaları devam eden aşı çalışmalarından 100 tanesi içerisinden en fazla umut vadedeni seçmek ve kaynak aktarmak olmalıdır. Aynı zamanda aşı konusunda üretim kapasitesinin de artırılması gerekmektedir. Çünkü dünyanın her yerindeki herkese ulaştırabilecek yedi milyar doz üretim kapasitesinden çok çok uzağız”

Gates, Uluslararası AIDS Derneği’nin internet üzerinden düzenlediği video konferansta da geliştirilen ilaç ve aşıların en çok parayı veren ülkeler yerine ihtiyacı olan ülkelere verilmesi görüşünü dile getirdi.

Gates, aşı ve ilaçların dağıtımında ‘eşitlik’ ilkesi yerine piyasanın belirleyici olması durumunda insanlığın daha uzun süreli ölümcül gaddar bir pandemi ile karşı karşıya kalacağı görüşünü dile getirdi.