Beşiktaş’ın Kadıköy şöleni…

Erdem Göksu/gazetesanal.com

Öncelikle mücadeleci oyunlarıyla Fenerbahçe sahasında yenen Beşiktaşlı futbolcuları tebrik ederim. Bir tebrik de hafta boyunca iddialı konuşan ve bu iddialarını boşa çıkartmayan Sergen hocaya… Takımını çok iyi motive etmiş.

Maçtan önce orta sahaların mücadeleyi belirleyeceği söyleniyordu ve özellikle Atiba’nın ne yapacağı merak ediliyordu. Fakat Fenerbahçe’nin dağılmasına Atiba değil, Aboubakar neden oldu. Aboubakar sahaya iki üç kişilik performans koydu.

Fenerbahçe ise her hattıyla tel tel döküldü. Hafta boyunca Sergen hocanın Caner’ in kanadından saldıracağı söylendi. Erol hoca Novak ile başlayarak bu analizlerden çekindiğini gösterdi. Erol hoca bir şekilde tedirgin olmuş. Orta sahada Sosa etkisizdi. Ofansif ve defansif açıdan sahada yoktu. Beşiktaşlı oyuncular orta sahayı istedikleri şekilde kullandı. Fenerbahçe defansı da kötü günündeydi ve çok hata yaptı. Bunda oyuncu tercihleri de etkili oldu. Beşiktaş’ ın üçüncü golünde top Tisserand’ın kafasından sekti ve Joseph de Souzaya geldi. O da defansın seyrettiği pozisyonda Necip’ e asist yaptı. Defanstaki hatalar sebebiyle bir ara Lemos ile Gustavo saha içinde tartıştı. Fenerbahçe için akılda kalan neredeyse tek pozisyon, ikinci golleri öncesi Mert Hakan’ ın güzel bir vücut çalımından sonra topu ceza sahasına ortalamasıydı.

Beşiktaş maçı hak etti; son derece istekli ve mücadeleci futbol oynadı. Alkışın yanında eleştiri de yapmak gerekirse, maçı kazandıran Beşiktaş orta sahası, yani altı sekiz ve on numaraları değil tempolu ve mücadeleci oyunlarıydı. Bu durum sezonun ilerleyen dönemlerinde Beşiktaş’ın istemediği sonuçlar almasına neden olabilir. Beşiktaş’ın orta sahasını daha aktif hale getirmeleri gerekiyor.

Birkaç söz de hakem için… Turgay Kaan Numanoğlu, kazananın da kaybedenin de eleştirdiği bir maç yönetti. Wellinton’ un Thiam’a müdahalesi penaltı değildi. Faul yapan varsa o da Thiam’dı. Hakem VAR incelenmesine rağmen penaltı verdi ki bu da bir hata… Kısacası hakem kötü günündeydi.