Dünya Tabipler Birliği, 2021’de normal bir yaz tatili yapamayacağız…

HABERİ BURADAN DİNLEYEBİLİRSİNİZ.

Dünya Tabipler Birliği Başkanı Frank Ulrich Montgomery, koronavirüs salgınında normalleşmenin daha yıllar alacağına işaret ederek yüksek beklentiler içine girilmemesi uyarısında bulundu.

Dünya Tabipler Birliği Başkanı Frank Ulrich Montgomery koronavirüs pandemisiyle ilgili Rheinische Post gazetesine verdiği mülakatta, koronavirüs salgınında normalleşme konusunda yüksek beklentilere girilmemesi uyarısı yaptı.

Alman Yayın Kurumu DW Türkçe’de yer alan habere göre,Dünya Sağlık Örgütü’nün koronavirüs aşısının 2021 yılı ortasında hazır olacağını tahmin ettiğini hatırlatan Montgomery, “Ancak tüm halkın aşılanması iki, üç yıl sürecektir. Bir seferde herkesin aşılanması için ne yeterince doz ne de personel var. Kısıtlamaların o nedenle sürecek. 2021 yılında da daha önceden olduğu gibi bir yaz tatili yapamayacağız” diye konuştu.

“Daha yıllarca virüsle yaşamak ve mesafeyi korumak, elleri yıkamak, maske takmak gibi önlemleri almak zorundayız” diyen, Montgomery, salgının kontrolden çıkması halinde, sağlık kurumlarının enfeksiyon zincirlerini takip etmesinin ve bunu kırmasının mümkün olmayacağına dikkat çekti.