Derbiyi kim kazanır?…

Erdem Gökrsu/gazetesanal.com

Pazar günü Kadıköy’de futbol bayramı var.

Fenerbahçe ile Beşiktaş dev derbide kozlarını paylaşacaklar. Tabii haliyle maçın sonucu merak ediliyor. Elbette futbolda maçın neticesi ön görülemez çünkü futbol birçok faktöre bağlı ve belirsizdir. Hele böyle maçların favorisi gerçekten olmuyor.

Takımların genel performanslarına bakılınca Fenerbahçe bir adım önde gibi. Kadro zenginliği Fenerbahçe’de. Fenerbahçe’de şu ana kadar on farklı futbolcu gol atmış. Farklı mevkilerde oynayan futbolcuların attıkları gol sayısı forvettekilerden fazla. Orta sahalara bakalım.

Beşiktaş’ta Atiba gerçeği var. Çok formda. Başakşehir maçında 102 metreyi 14.48 saniyede koşup Larine asisti mükemmel. Fakat Mensah ve Josef  de Souza soru işareti. Fenerbahçe’de ise Gustavo önce planda. Geçen sene Kadıköy’deki maçta Beşiktaş’ı tek başına yıkmıştı. Şu an için kim daha formda derseniz Atiba derim. Sosa demode futboluyla günümüz orta sahası değil. Ozan Tufan istekli, güçlü ve çalışkan ama fazla bireysel oynuyor. Önündeki forveti yeteri kadar beslemiyor. Erol hoca driplinglerini seviyorum diyor ama ozan işin bu yönünü abartıyor. Takım uyumunu bozuyor. Gene de Atiba bütün orta sahaların içinde ön plana çıkacak gibi. Bu çok büyük artı Beşiktaş adına.

Fenerbahçe’de teknik bir sorun daha var ki, bu sene ki Trabzon maçının ilk yarısında sırıttı. Fenerin orta sahası ile defansı arasında büyük boşluklar oluşuyor. Atiba buralara sızmayı becerirse Beşiktaş güler Fener ağlar. Bir negatif problem de Fener gol atmadan motive olup coşamıyor ve ilk golü bulmakta zorlanıyor. Ayrıca Sergen hoca haliyle iddialı ve kazanma hırsı ağır basıyor.

Beşiktaş’ta futbolcuların daha rahat ve stressiz olduklarını düşünüyorum. Bunları şöyle bir düşününce sanki yüzde 51 Beşiktaş gibi ama gene de hak eden kazansın.